Over Pima katoen. Katoen is katoen denken de meesten. Maar er is verschil. Veel verschil! Het ene katoen is het andere niet! Meer informatie over pima katoen.

Soorten katoen verschillen van elkaar in vezellengte en sterkte. Hoe langer en sterker de vezel, hoe zachter en duurzamer de garen die ervan gesponnen worden. En hoe duurder.

Pima katoen = zacht en sterk
De zachtste en sterkste soort katoen is Pima Katoen. Pima katoen is vernoemd naar een indianenstam die deze katoenplanten verbouwden in de Verenigde Staten (Arizona). Tgenwoordig is dit de triviale naam voor katoent met een extra lange vezel dat geteeld wordt in onder andere de VS, Australiƫ en Peru. Pima katoen wordt ook wel eens Supima katoen genoemd. Pima katoen (ook wel amerikaans katoen) wordt tegenwoordig verbouwd in Amerika / Egypte en Turkmenistan.

Pima katoen en Egyptisch katoen hebben ook overeenkomsten. Ze zijn beiden van mooie kwaliteit door een fijne weving en hebben de mogelijkheid om veel vocht op te nemen. Pima katoen heeft soms een iets kortere verzels dan Egyptisch katoen.

Pima katoen - pima cotton

Hoge kwaliteit T-shirts van Pima katoen
Door de mooie kwaliteit worden steeds meer T-shirts geproduceerd van "lange strengen katoen": Pima katoen. T-shirts en overhemden van Pima katoen zijn populair bij zowel mannen als vrouwen, omdat ze licht zijn, maar toch voldoende warmte bieden. Ook herensokken worden gemaakt van Pima katoen, omdat ze lekker warm zijn en lang hun vorm behouden. Pima katoen is extra zacht en sterk.

Voordelen en nadelen Pima katoen
Het grote voordeel van een goede kwaliteit katoen, zoals Pima katoen, is dat kleding vaak langer meegaat dan bij 'normaal' katoen. Een mogelijk nadeel is de eigenschap om veel vocht op te nemen, hierdoor willen vlekken zich nog wel eens extra diep in de katoenvezels verspreiden.

Lees hier nog meer over Pima en het antwoord op de meest gestelde vragen en een filmpje.

http://www.allaboutsupima.com/about/