Borgo de Pazzi Nieuws

Erratum Let's Get Creative Magazine

Bij het patroon 'All the Stripes' op pagina 30-33 is het gedeelte van de opzet vergeten op te nemen in de beschrijving. Dit hoort dus tussen het gedeelte afkortingen en patroon deel 1 op pagina 31. Onze oprechte excuses voor het ongemak.

 

Opzet:

Kleur A: zet 3 steken op en brei 6 toeren alle steken recht.

 

Draai je werk aan het eind van de laatste toer niet zoals je normaal gesproken doet maar draai je werk een kwartslag naar rechts en neem 3 steken op. Draai je werk nogmaals een kwartslag naar rechts en neem nog eens 3 steken op. Je hebt nu 9 steken op je naald staan. Draai nu je werk met de verkeerde kant naar je toer en ga verder.


Let's Get Creative Magazine

Let's get Creative is de nieuwste uitgave in deze serie magazines waarin garens van het Italiaanse garenmerk Borgo de Pazzi worden gebruikt. Waar is het te koop is een veel gehoorde vraag.. Bekijk hier alle verkoopadressen. 

 

Creatief in vormgeving, uitdaging in ontwerpen, verschillende technieken en persoonlijke introductie van de ontwerpers. Dit alles maakt deze editie net even anders dan de vorige edities. Behalve nieuwe garens wordt er ook gebruik gemaakt van de bekende garens zoals de Egypische katoen Giza, Pima katoen en van Hannah, het bekende milieu vriendelijke vegan garen wat zijdezacht is. Amore Cotton van gerecyclede kleding gemaakt in prachtige ontwerpen voor kleding in Boho stijl, wandhangers, macramee projecten en dekens voor in de loungeset. Het linnen garen Lino Melange en ook de robuuste Raw voor tassen, maar ook weer heel divers in toepassing. Dit magazine is een pareltje in de serie en alle moeite waard om in uw collectie te hebben. 


Let's Get Warm & Woolly Magazine

Hebben jullie ook zo veel zin in de herfst met zijn mooie kleuren en dan lekker in het bos slenteren met de hond en door de bladeren struinen. In dit nieuwe magazine met garens van het mooie merk Borgo de Pazzi staan prachtige ontwerpen in trendy herfstkleuren die je het gevoel geven dat de zomer toch echt voorbij is. Als je dan na die urenlange wandeling in dat heerlijke wegkruip vest bij de open haard aanschuift, is er toch niets leuker dan het volgende project te maken voor je interieur; wat dacht je van een wandhanger of stoere woonkussens in een tint die bij jouw interieur past.

 

Ook nu wordt weer van de opbrengst van elk verkocht exemplaar een gedeelte gedoneerd aan een goed doel; namelijk het Nationaal Ouderenfonds voor de clubs Samen Breien. Een initiatief dat we van harte ondersteunen doordat het ouderen probeert uit hun sociaal isolement te halen door brei clubs te organiseren want samen is toch leuker dan alleen op de bank breien. De donatie wordt gedaan in de vorm van garen van het merk Borgo de Pazzi.

 

Kleine correctie bij het patroon van de 'Topdown sweater van New Cedro'; er zijn twee kleurnummers verwisseld. Het juiste kleurnummer van mingroen is nummer 46. 

 

 


Erratum Let's Get Pastel Magazine

Per abuis is de stekenverhouding van de 'Sira Top' op pagina 19 ook opgenomen in de beschrijving van de 'Ribbels in het Zand Sjaal' pagina 25 en de 'windlicht/plantenhanger' op pagina 37. Deze horen hier niet bij. Voor deze projecten is geen stekenverhouding nodig. Onze excuses voor het ongemak.


Erratum Let's Get Natural Magazine

In het patroon van de 'Despina Shawl' op pagina 9 en van de 'Lotus Shawl' op pagina 31 zijn helaas fouten gemaakt. Hieronder vindt u de foto's van de modellen waar het om gaat met de juiste beschrijving + bijbehorend schema. Ook een paar toevoegingen van andere projecten zijn opgenomen in hetzelfde document. Onze excuses voor het ongemak. 

Download
Errata Lets get Natural 25-06-2018.docx
Microsoft Word document 239.4 KB

Erratum Let's get Chunky Magazine

In het magazine ontbreekt op pagina 52 bij het model 'left over wallhanger' het symbolenschema. Het schema kunt u zowel in het Nederlands als in het Engels hieronder downloaden. Onze excuses voor het ongemak.

Download
LEFT OVER WALLHANGER DIAGRAM EN.pdf
Adobe Acrobat document 104.4 KB
Download
LEFT OVER WALLHANGER DIAGRAM NL (1).pdf
Adobe Acrobat document 101.7 KB

Erratum Let's Get Cozy Magazine

Helaas is er een klein gebrek geconstateerd bij het patroon van de Soavia sjaal/omslagdoek op pagina 19. De laatste zin van het patroon geeft aan dat er een foto is waar de drukknopen bevestigd dienen te worden, deze ontbreekt en is als erratum hieronder toegevoegd.


Amore

Het garen Amore  is gemaakt van materiaal dat afkomstig is van kleding van goede kwaliteit die niet meer wordt gedragen en van restmaterialen van nieuw geproduceerde kleding. De kleren en productieresten worden speciaal geselecteerd en in de fabriek verwerkt.

 
Dankzij het behandelingsproces en de keuze van de materialen ontstaat er een mooie samenstelling van vezels welke een hoog percentage merino wol bevat.

 

Amore: is het garen dat respect heeft voor het milieu

Amore: is het garen dat wel duizend verhalen vertelt van over de gehele wereld

Amore: is het creatieve hergebruik van materialen

Amore: is het garen met een goed gevoel

Amore: is het garen met historie

Amore: is het garen dat gemaakt is in een fabriek met kennis van zaken

Amore: is het garen dat oog heeft voor de geschiedenis van het materiaal en respect heeft voor diegenen die het hebben gedragen

                             

Wat is Amore?

Het garen is een combinatie van gebruikte kleding en restanten van overgebleven materialen van nieuw geproduceerde kleding. Deze restmaterialen worden op kleur en kwaliteit gesorteerd. Vaak moeten ritsen en knopen handmatig worden verwijderd. Dit vergt geduld en inzet van de productiemedewerkers. Hierna worden de materialen in kleine stukjes versnipperd, waarna het in de kaardmachine gaat en verder wordt verwerkt tot een draad. Het resultaat is een garen dat zich onderscheidt van elk ander garen.

Het recyclen van materiaal was in de laatste 100 jaar een belangrijke factor voor de groei van de fabriek en het gebied rondom Prato. De techniek van het recycling proces is fantastisch om te zien. Recyclen is goed voor het milieu. Het gebruik van de kennis en vaardigheden van de mensen in de productie is hierbij essentieel.

Het gebruik van gerecyclede wol heeft de laatste jaren weinig aandacht gehad, ten eerste door de ontdekking van nieuwe materialen en de groeiende vraag naar luxe garen en ten tweede door de groeiende economie en de wens van de consument.

Het proces van het recyclen van materialen tot garens heeft geleid tot meer creativiteit. Hierdoor zijn garens ontstaan die net even anders zijn als anders met als resultaat unieke creaties van mooie kwaliteit. Er zijn inmiddels gerecyclede garens met kashmir, angora, alpaca, mohair en andere vezels welke gemengd zijn met zijde en viscose.

 

… en niet alleen de geschiedenis van Italië maar ook die van heel Europa eindigt in Prato.

In de vervlogen tijden hebben de inwoners van Prato zich verder ontwikkelt in hun vakmanschap, het hergebruiken van materialen, en werden zo de beste van de wereld. In Prato kwam in de oude lompen de Spaanse glory en de heerschappij van Charles V in Europa tot een einde. Vele jaren lang hebben de mensen uit Prato materialen geweven tot en kledingstukken genaaid uit materialen van Marengo, Austerlisz, Waterloo, de vlaggen van het grote Armenië, de uniformen van Murat, de mooie getailleerde jurken van de heilige Alliantie. En waar denk dat al die grijsgroene uniformen van de gevallen soldaten van Carso en Piave gebleven zijn? En van die soldaten die zijn gestorven bij El-Alamein? Alles kwam terecht op de grote hoop lompen van Prato. In Prato, waar alles eindigt en weer opnieuw begint.

 


Pima

Over Pima katoen. Katoen is katoen denken de meesten. Maar er is verschil. Veel verschil! Het ene katoen is het andere niet! Meer informatie over Pima katoen. 

 

Soorten katoen verschillen van elkaar in vezellengte en sterkte. Hoe langer en sterker de vezel, hoe zachter en duurzamer de garen die ervan gesponnen worden. En hoe duurder.

 

Pima katoen = zacht en sterk

De zachtste en sterkste soort katoen is Pima katoen. Pima katoen is vernoemd naar een indianenstam die deze katoenplanten verbouwden in de Verenigde Staten. Tegenwoordig is dit de triviale naam voor katoen met een extra lange vezel dat geteeld wordt in onder andere de VS, Australië en Peru. Pima katoen wordt ook wel eens Supima katoen genoemd. Pima katoen (ook wel Amerikaans katoen) wordt tegenwoordig verbouwd in Amerika, Egypte en Turkmenistan.

 

Pima katoen en Egyptisch katoen hebben ook overeenkomsten. Ze zijn beiden van mooie kwaliteit door een fijne weving en hebben de mogelijkheid om veel vocht op te nemen. Pima katoen heeft soms iets kortere vezels dan Egyptisch katoen.

 

Hoge kwaliteit T-shirts van Pima katoen

Door de mooie kwaliteit worden steeds meer T-shirts geproduceerd van lalnge strengen katoen'. Pima katoen. T-shirts en overhemden van Pima katoen zijn populair bij zowel mannen als vrouwen omdat ze licht zijn, maar toch voldoende warmte bieden. Ook herensokken worden gemaakt van Pima katoen omdat ze lekker warm zijn en lang hun vorm behouden. Pima katoen is extra zacht en sterk.

 

Voordelen en nadelen Pima katoen
Het grote voordeel van een goede kwaliteit katoen, zoals Pima katoen, is dat kleding vaak langer meegaat dan bij 'normaal' katoen. Een mogelijk nadeel is de eigenschap om veel vocht op te nemen. Hierdoor willen vlekken zich nog wel eens extra diep in de katoenvezels verspreiden.