Wintercollectie Borgo de Pazzi 2019-2020

Als u op een kleur klikt bij een vierkant kleurblokje of op een kleur van de bol van streng, komt het betreffende kleurnummer te voorschijn.

Amore 115/ 160/240

Gekaard garen van gerecycled hoogwaardige kwaliteit kleding. Oeko getest. Heel zacht en veelzijdig dankzij het uitgebreide kleurgamma. Het breit en haakt heerlijk uit  met een looplengte van 115/160/240 meter per bol. Het garen bestaat voor 70% uit merino vezel.

Amore Jeans 115/160/240

Amore Jeans is een gerecycled garen van 35% denim katoen, 35% wol en 30% polyamide. Het is in dezelfde diktes leverbaar als de standaard Amore. Geschikt voor omslagdoeken, herentruien, vesten, shawls. De looplengte is 115/160/240 meter per 50 gram.

Amore WS 115/160/240

Amore WS is een heerlijk nieuw garen in de Amore lijn die ook een gedeelte cashmere bevat.Alle vezels die in deze bol zijn verwerkt tw wol, viscose, polyamide en cashmere zijn gerecycled, net als bij de andere Amore producten.

Dit geeft het een fantastische touch en zachtheid. Voor omslagdoeken, shawls, vesten, truien, mutsen, eigenlijk is alles mogelijk voor kleding. Het is in basic kleuren van ecru tot en met zwart aangevuld met baby blauw. De looplengte is 115/160/240 meter op een bol.

Bibi

Bibi is een spectaculair garen van mix wol- katoen- polyamide. Het is een multicolor garen wat een speels effect geeft door de toepassing van noppen in het garen. Het uiteindelijke effect is afhankelijk van de techniek van handwerken en welk project. Een uitdaging voor elke handwerkster. Op een streng van 200 gram zit 140 meter garen, dit is al voldoende voor een col.Heel geschikt voor vesten, shawls, mutsen en cowls. Ook zeker aan te bevelen als draad samen te verwerken met een mohair garen.

Bice

Bice is een sokkengaren met een kort kleur verloop. Gemaakt van 75% wol - 25% polyamide. Superwash behandeld zodat het geschikt is voor de wasmachine. Sterk garen in mooie getwijnde draad. Met 420 meter op een bol van 100 gram is 1 bol voldoende voor 1 paar sokken, schoenmaat 45. Behalve sokken komt het effect van het garen ook mooi uit in omslagdoeken en shawls.

Bio

Organische wol geschikt voor naalden 6, wordt voor veel doeleinden gebruikt: truien, vesten, sjaals, mutsen, woon accessoires. Het garen is niet gekleurd, onbehandeld; in prachtige natuurlijke tinten, excellente kwaliteit. Per bol is er een looplengte van 90 meter.

Bio Bee

Bio Bee is een dubbel getwijnd garen wat in effen en gemeleerde kleuren beschikbaar is. Het garen bestaat uit 100% wol en is onbehandeld en ongeverfd dus puur natuur. Per bol van 100 gram heeft het 90 meter looplengte. Het is voor veel doeleinden geschikt, kleding maar ook kleding accessoires als ook woonkussens en kleden. Met recht een all round garen. Door het pure karakter van dit wollen garen kan het zijn dat u af en toe nog een strootje terugvindt in de wol.

Bulky

Wollen garen voor naalden 12-15 op strengen, geschikt voor veel doeleinden, het garen is in levendige kleuren en voelt zacht en licht aan.  Met een looplengte van 120 meter per streng maakt u al uit 2 strengen een kussen. Vesten, poncho's, cols, woondekens, wandhangers. U kunt eindeloos combineren voor kleding en homedeco met dit chunky garen wat heerlijk snel verwerkt op de dikke naalden en hierna  kunt  U genieten van uw handgemaakte project

Voor inspiratie zie Magazine Lets get Chunky. Alle projecten die u ziet in naturel tinten zijn gemaakt van de Naturalia, dit is een zelfde garen als de Bulky maar dan ongeverfd.

Cedro New

100% wol ,geverfd in natuurlijke kleuren, zacht en mooi voor wie niet van te dik garen houdt, heel geschikt voor stoere kabeltruien. Zacht en volumineus gemaakt door een volledig natuurlijke behandeling obv water. Per bol van 50 gram is er een looplengte van 100 meter. Handwas wordt aanbevolen. Een van de eigenschappen van wol is dat het vuil afstotend is en daarom hoeft het minder vaak gewassen te worden, vaak is luchten al voldoende. Dit scheelt water en wasmiddel, ook nog eens milieubewust wol kiezen.

Clara

Clara, is  een garen wat een denim effect geeft bij het breien ( of haken) door de combinatie van wol en katoen vezels. Erg licht en duurzaam wat het geschikt maakt voor truien, vesten, sjaals , mutsen. Clara heeft 85 meter op een bol van 50 gram. Voor leuke projecten van dit garen zie Magazine Lets get Cozy.

Emma

Een zuiver wollen lont garen, zacht en volumineus. Geschikt voor veel doeleinden, te verwerken op naalden 10- 12. Stoer cols, shawls, tassen maar ook wanddecoratie met de macramee techniek. Het is op bollen van 100 gram met 85 meter looplengte.

Gea

Een onbehandeld wollen  garen in een gepunnikte draad De kleuren zijn puur natuur zoals ze van het schapevacht komen. Een streng heeft een looplengte van 62 meter per 50 gram. Geschikt voor vele doeleinden zoals buitenvesten, home deco projecten maar ook stoere shawls kunnen er zeker van worden gemaakt. De naalddikte varieert van 5- 7. Voor inspiratie zie patronen in Lets get Chunky.

Genio

Genio, edel garen wat bestaat uit een mix van de beste bamboe, kidmohair en merino wol.Het is een licht en glanzend garen . Het resultaat hiervan is licht, warm en behaaglijk draagcomfort. De looplengte is 150 meter per bol van 50 gram. Geschikt voor vesten, omslagdoeken, truien maar ook homedeco is zeker aan te bevelen. Vest en kussen patroon in Lets get Cozy.

Grosso

Super dik garen van zuiver wol. Geschikt voor de meest originele creaties, naalden 25 of 30 of arm breien. Projecten: poefen, dekens, kussens, shawls, mutsen. Per streng van 200 meter is er 28 meter looplengte. Meerdere modellen in Lets get Chunky.

Kuki

Unieke combinatie van wol met brandnetel en hennep, hierdoor een super zachte touch, dus volledig natuurlijke samenstelling. Het garen heeft een looplengte van 110 meter per bol. Leuk patroon van een vest vindt u in Lets get Cozy.

Lace

Lace is een prachtig dun kant garen van 100% extra fijne merinowol wat absoluut niet kriebelt. Het is heel geschik voor kanten omslagdoeken, shawls etc. De looplengte is 750 meter per streng van 100 gram. Het is machine wasbaar. Er zijn  gratis patronen van beschikbaar bij uw BdP dealer

Luna

Nieuwe kleuren seizoen 2019-2020

Luna is een mix van zachte wol met alpaga en acryl. De kleuren range is prachtig, voor naalden 6-7, extra zacht en heerlijk warm. Met een looplengte van 80 meter per bol is het garen in zijn dikte ook voordelig in verbruik. Het garen is de bestseller van Borgo in alle landen. Het is geschikt voor truien, vesten, poncho's, polswarmers, home deco enz enz zowel haken en breien wordt als techniek uitgeoefend.

Magic Kette

Uniek garen in een buisvorm op een streng ,wat eerst afgewikkeld moet worden alvorens het te kunnen verwerken. Multi color effect die verwerkt kunnen worden in sokken, shawls, omslagdoeken enz. Het is zowel geschikt voor haak als breiwerk. Het materiaal is 75% wol en 25% polyamide. Een streng heeft een looplengte van 420 meter per 100 gram. Met 1 streng heeft u voldoende voor een paar grote sokken. Het is machine wasbaar. Let wel op dat het de eerste keer kan afgeven met het wassen. Een scheutje Eucalan of azijn is het advies.

Milly

Milly, een garen wat een typisch tweed effect geeft. Door het brede kleuren pallet is het zowel geschikt voor dames als heren, bovendien licht in het dragen door de looplengte van 270 meter per bol van 100 gram  is het verbruik laag per project. Met de helft wol is het ook nog eens warm en een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

Milly Due

Dit is de dikkere variant op de Milly, de samenstelling is hetzelfde maar dan dubbel getwijnd. Het is een all round garen wat voor heel veel toepassingen is te gebruiken. Toen er een vraag op IG werd gepost wat zouden jullie van dit garen maken, was de lijst heel lang van projecten die de mensen al voor zich zagen, het varieerde van truien, vesten, tassen, kussens, wandhangers, dekens tot zelfs haltertops. Op een bol van 100 gram zit 135 meter looplengte. Het wordt verwerkt op naalden 7-8.

Naturalia

Organische wol, onbehandeld; Heerlijke zachte en lichte wol voor omslagdoeken, shawls, vesten maar ook interieur projecten als kussens, woondekens, voor naalden 12-20. In zeer korte tijd kunnen hier buitengewoon mooie en originele objecten van worden gemaakt. Op een streng van 200 gram zit 120 meter looplengte.

Naturalia Alpaca

Naturalia Alpaca is een mooie mix van 70% wol en 30% alpaca. Omdat de vacht van het alpaca dier ook grijstinten heeft is deze kwaliteit ook in grijs beschikbaar dit in tegenstelling tot de gewone Naturalia die alleen in schapenkleuren leverbaar is.  Voor home deco projecten is de grijstint prima te combineren in aansluiting op de mode trends .De looplengte is ook 120 meter per streng van 200 gram.

Naturalia Jaspè

Naturalia Jaspe is een mix van de effen kleuren Naturalia. Ook hiervan betreft het 100% wol die ongeverfd is en prachtig voor home deco projecten maar ook shawls, omslagdoeken, mutsen etc behoort tot de brei en haakmogelijkheden. Per streng is er een looplengte van 120 meter.

Naturalia Loop

Naturalia Loop is een ongeverfde mix van wol met zijde in natuurtinten. Het garen is een boucledraad die met een looplengte van 200 meter per streng van 100 gram een licht eindproduct geeft . Vesten, kussens , shawls, omslagdoeken het kan allemaal met dit garen waar een luchtje aan zit.

Paco

Een onbehandeld garen in de menging van wol met alpaca, gepunnikte draad. De kleuren zijn natuurlijk omdat er geen verfstoffen zijn gebruikt. Zacht en volumineus, te gebruiken voro shawls,  buitenvesten, truien en zeker voor home accessoires. Een streng van 200 gram heeft een looplengte van 140 meter, naalden 9-10.

Prima

 Dit is een creatief en elegant garen, met een verloop in 100% natuurlijke Peruaanse wol. Ideaal voor exclusieve kledingstukken met een uniek ontwerp. Perfect voor shawls, omslagdoeken, truien en vesten. Het kleurverloop is wat gedempt. Er is op een cake bol van 100 gram 300 meter aan looplengte. 

Onderstaand patroon beschikbaar in magazine Lets get Warm & Woolly

Pluto

Wimper garen met lang Degradee effect afwisselend met uni kleur. Heerlijk zacht en volumineus. Perfect voor accessoires en afwerking van boorden en manchetten. Ook voor shawls is dit heel geschikt. Per bol is er 75 meter per 50 gram. Naalden 9-10.


Puno

Puno is een stoer tweed garen met een prachtige mix van wol, alpaca en 30% polyamide. Het is door de toevoeging van de alpaca toch zacht. Voor heren truien en vesten maar ook andere toepassingen zijn mogelijk met dit garen. De meters op een bol van 50 gram is 105 meter. Verpakt per 10 bollen.


Stella

Stella een mooie mix van bamboe en polyamide , licht en glanzend, geschikt voor all season projecten en zeker ook voor sokken door de sterke polyamide die het bevat. Ook baby en kinderprojecten zijn er zeker voor van toepassing, pasteltinten. In Lets get Cozy staan projecten als shawls en kussen van dit garen. Looplengte is 210 meter per 50 gram.


Soavia

Dit garen is een absoluut genot om mee te werken door de samenstelling van extra fijne merinowol, kidmohair en zijde. Omslagdoeken, vesten, truien, shrugs. Ook in Lets get Cozy is het multifunctionele karakter van dit garen mooi zichtbaar in het model wat als sjaal- omslagdoek en als shrug kan worden gedragen. Per bol van 50 gram is er een looplengte van 150 meter.


Stout

Organische wol op een streng van 200 gram met een ombree effect; 1 streng is al voldoende voor een heerlijke warme lange sjaal. Het heeft 300 meter op een streng. Elke streng is uniek qua kleureffect. Een origineel product waar niet snel een tweede van is te vinden. Verpakking is 5 strengen van 200 gram. Kleur 10 tm 13 is onbehandeld , de rest van de kleuren is geverfd.

In Lets get Cozy staat een tas van dit garen en in Lets get W & W de double trouble deken


Stout uni

Stout uni  is de effen versie van het gemeleerde zusje waar verschillende kleurschakeringen uit de streng komen bij het verwerken. Het is prima te combineren met elkaar. Maar ook een stoere herenshawl is mogelijk, deze haalt u al uit 1 streng. De looplengte is ook 300 meter per streng van 200 gram.


Rita

Rita, een edel garen met cashmere en extra fijne merino wol met onde ( golf ) effect. Werkstukken van dit garen gemaakt zijn van topkwaliteit. Geschikt voor luxe vestjes, maar ook omslagdoeken , als het echt mooi moet zijn. Het garen heeft 180 meter per bol van 50 gram.


Tweed

Gekaard garen van korte vezels. Het is een mooi tweedgaren wat bestaat uit  50% merino wol- 15% zijde en 35%acryl. Het geeft een typische Engels tweedeffect. Tweed is al enkele jaren trendy, voor truien; vesten; mutsen; shawls etc. Op een bol van 50 gram zit 140 meter looplengte, dus het breit en haakt flink uit.Het wordt verwerkt op naalden 4- 4.5