Nieuwe garens en kleuren Borgo de Pazzi 2020

Nieuwe garens

Amore Cotton 170 is een nieuw garen in een tussen dikte, volledig van gerecyclde kleding geproduceerd. Het kleurpallet is dezelfde als van de Amore Cotton 300. Met 11 nieuwe kleuren voor dit seizoen is het naar hartelust combineren een piece of cake. 

 

Amore Macramee is een nieuw dik stoer garen op strengen van 250 gram, behalve voor Macramee is het ook heel geschikt voor stoere haakwerken. Het is in dezelfde kleurrange als de Amore Cotton alleen uni kleuren.

 

Nieuwe kleuren in Giza, Flambe, Giza Piu, Hannah, Sira, Raw Linen. Ook de handgeverfde garens zoals Lebes met een subtiele glitter, Pima en Pima Silk hebben wervelende meerkleurige nieuwe tinten, voor elk wat wils hopelijk. 

 


Amore Cotton 170- 300

Twee garens in verschillende diktes in hetzelfde kleuraanbod , gemaakt van gerecyclde kleding. De dunne variant is behalve voor accessoires zoals omslagdoeken ook geschikt voor amigurumi's . Amore Cotton 170 is geschikt voor kleding , woonaccessoires.


Amore Cotton- Amore Macramè

Amore Cotton is al enkele jaren in de collectie en geschikt voor tassen, homedeco, alles wat stoer moet zijn. Moet het nog stoerder zijn dan is de nieuwe Amore Macramè iets voor U. Ook zeker geschikt voor boodschappen netjes , dat is nog eens duurzaam, shoppen met een gehaakte tas van gerecyclde kleding. De Amore Macramè is beschikbaar in uni kleuren.


Dalia

Een heerlijk zacht bandjesgaren van Lyocel, wat van de snippers van eucalyptisch bomen wordt gemaakt. Lyocel staat bekend als de meest milieuvriendelijke viscose vezel en het is ook nog eens super absorberend. Wordt het verwerkt voor shawls dan heeft het niet de uitstraling van een bandjesgaren maar ziet het er uit als een normaal garen. Met 160 meter per 100 gram is het snel klaar.


Fresco

Dit is een heerlijk dun kantgaren van viscose met linnen wat een rustieke uitstraling geeft, prachtig voor shawls, omslagdoeken. Met 450 meter per bol van 100 gram is het verbruik heel laag, echt een garen voor de liefhebbers die wel van een uitdaging houden.


Flambe en Flambe 3

Beide zogenaamde slubgarens, wat betekent dat het een onregelmatige draad is. Bobbeltjes katoen, lekker makkelijk als u nog niet zoveel ervaring heeft met breien dan zijn de wat minder gelukte steken goed verborgen. In beide garens nieuwe kleuren voor dit voorjaarsseizoen. Kleding voor volwassenen maar ook kinderen is zeker een aanrader. Het kleuraanbod is gevarieerd en de zachtheid van het garen is enorm.


Giza en Giza Piu

Heerlijke zachte Egyptische katoen, warme katoen waar bij geen chemicaliën worden gebruikt om zoveel mogelijk van de fijne eigenschappen te behouden van deze unieke katoenplant. Voor kleding ( accessoires), omslagdoeken, boho tasjes maar ook home deco het is een veelzijdig garen. Het verbruik is lager dan bij klassieke glanskatoen garens waar geen volume in zit, dit breit en haakt beter uit.


Hannah

Een fantastisch zacht lyocell garen wat voor omslagdoeken, shawls en andere kleding accessoires heel geschikt is. Behalve uni kleuren is het nu ook beschikbaar in een mooie reeks multi kleuren. De looplengte is lang met 330 meter per 100 gram. Probeert u ook eens dit garen te combineren met een dunne draad brandnetel om een leuk ton sur ton effect te creëren.


Lebes

Een onregelmatige katoen met een subtiel glitterdraadje in nopjesvorm, handgeverfd garen met een heerlijk aantal meters op een streng, als het echt feestelijk moet zijn is dit HET garen. Wat dacht u van een gehaakte bruidsstola of een accessoire die past bij het feestmoment wat u gaat beleven.Per streng van 50 gram is er 220 meter. Het kleurenaanbod is voor elk wat wils.


Lino Melange

Een linnen garen wat van het bovenste gedeelte van de linnenplant wordt verkregen, licht gemeleerd geeft het een mooi effect. Voor wie van linnen houdt is dit een mooie dunne draad met veel mogelijkheden. De looplengte is 165 meter per 50 gram.


Pima

Het paradepaardje onder de katoenen garens, pima katoen uit Peru, een lange vezel katoen wat betekent dat het duurzamer, zachter en all season is, in de zomer koel en de winter warm. Vesten, truien, omslagdoeken en zeker ook voor kinder en baby kleding heel geschikt. Per streng van 100 gram heeft het 250 meter. Pima Silk

Pima katoen met een vleugje zijde, hand geverfd , als u niet van standaard houdt maar het luxe mag zijn, omslagdoeken, shawls. Prachtige nieuwe kleuren dit seizoen. Het aantal meters is verrassend veel op een streng, 215 meter per 50 gram. Hand geverfde garens kunnen zeer fors verschillen per verfbad, koop dus altijd genoeg voor uw project.


Raw Linen

Een garen wat van het meest stugge deel van de linnen plant wordt gemaakt, normaal wordt dit niet voor garen gebruikt. In het kader van zoveel mogelijk grondstoffen gebruiken die beschikbaar zijn vanuit de natuur  is het een robuust garen wat prachtige kleuren heeft en meest wordt gebruikt voor tassen, homedeco. Per bol van 100 gram is er 150 meter en de naalddikte varieert van 5- 7.


Sira

Een mooie combinatie van bamboe met zijde , zacht, glanzend en met 150 meter op een bol is het verbruik laag. Het kleuren pallet is zo opgebouwd dat er heel veel kleurcombinaties mogelijk zijn. Omslagdoeken, tops, truien en vesten zijn ideaal van dit garen. Ook zeker aan te bevelen voor kinder en babykleding. Op naalden 3- 3.5 is de geadviseerde naalddikte.


Stella

Stella een mooie mix van bamboe en polyamide , licht en glanzend, geschikt voor all season projecten en zeker ook voor sokken door de sterke polyamide die het bevat. Ook baby en kinderprojecten zijn er zeker voor van toepassing, pasteltinten. In Lets get Cozy staan projecten als shawls en kussen van dit garen. Looplengte is 210 meter per 50 gram.