Unieke natuurlijke garens

Borgo de Pazzi onderscheidt zich door het aanbieden van unieke (biologische) natuurlijke garens. Naturalia en Stout zijn mooie voorbeelden van deze biologische garens. Biologische garens zijn bijzonder omdat er geen enkele manier van verven aan te pas komt en er dus geen schade aan het milieu wordt berokkend.

Hieronder ziet u de paradepaardjes van het merk met eindresultaat en zeer de moeite waard om mee te breien of te haken. Met deze natuurlijke garens heeft u iets bijzonders in handen waarmee u nog meer voldoening haalt uit uw eigen haak- of breiwerk.

Borgo de‘Pazzi-Firenze biedt een brede collectie van garens van natuurlijke materialen in natuurlijke kleuren.

De namen van deze garens zijn: Bio, Naturalia, Nature, Gea, Paco, Alpaca baby.

 

Kenmerken

De garens van deze collectie zijn niet behandeld of bewerkt. Ze zijn alleen gewassen, waarbij geen chemische processen zijn gebruikt in het productieprocesHet originele karakter van de vezels is zo bewaard gebleven. De garens hebben daardoor meer volume en zijn zachter dan de producten die elders te koop zijn op de wolmarkt. Mits de juiste wasinstructies worden gevolgd, zullen deze garens altijd hun mooie eigenschappen behouden.

De natuurlijke kleuren komen voort uit een zorgvuldige selectie van  verschillende kleuren vachten. De garens die hieruit ontstaan zijn het resultaat van het gevarieerde aanbod uit de natuur. Doordat de geur van de lanoline nog aanwezig is, weten we dat de garens daadwerkelijk niet behandeld zijnDe kleuren van deze 100% natuurlijke garens (Bio, Naturalia, Gea) variëren van wit tot donker bruin (wat de kleur is van het zwarte schaap), terwijl Paco en Alpaca baby de natuurlijke teinten hebben van de alpaca’s waarvan de vachten een grotere verscheidenheid in kleur hebben. De belangrijkste kenmerken van de garens zijn dat ze goed te verwerken zijn en zich uitstekend lenen voor het vasthouden van warmte (dit geldt met name voor de merino en alpaca garens).

Deze natuurlijke garens zijn ook zeer geschikt voor buiten kleding zoals jassen, vanwege de vocht regulerende eigenschappen. Zelfs als het kledingstuk nat is blijft het lichaam haar warmte behouden. Een ander belangrijk aspect is dat de garens anti-bacterieel en anti-allergisch zijn.

 

Helende eigenschappen van garen

Wol is een levend materiaal waarvan de voordelen al meer dan 7000 jaar bekend zijn.

De eigenschappen van wol zijn al bekend sinds het stenen tijdperk in China en het oude Egypte, zelfs de Grieken waardeerden hun wollen kleding zeer. Ook heeft wol helende eigenschappen. Niet alleen wordt het gebruikt voor het maken van kleding, het heeft ook een positieve invloed op reumatische aandoeningen zoals artritis. Het kan heel goed gebruikt worden tegen pijn in bijvoorbeeld de schouders, tegen stijfheid in de nek, rugpijn, jicht, ischias, hoofdpijn, oorpijn, circulatieproblemen en tandpijn.

De moderne medische specialisten en de natuurgeneeskundigen bevestigen deze theorie. In veel ziekenhuizen worden te vroeg geboren baby's in de couveuse niet langer meer gewikkeld in synthetische dekens maar in dekens van wol.

De praktijk heeft uitgewezen dat het gebruik van wol effect heeft op onze genezing.

 

Waar komt de wol vandaan en waar wordt het bewerkt?

 De wol komt voornamelijk uit Europa en Zuid Amerika. De alpaca komt uit Peru.

 

Wasinstructies

De kleding moet met de hand gewassen worden in koud water en mag absoluut niet uitgewrongen worden, dit omdat het de wol kan beschadigen waardoor het haar positieve eigenschappen kan verliezen. Het gewassen kledingstuk liggend laten drogen om zo het volume van de wol te bewaren. Zolang deze instructies worden opgevolgd zal het kledingstuk een lange periode meegaan. Gebruik nooit bleekmiddel en/of wasverzachter.