Presentatiefolder Fonty

Mogelijk denkt u bij het zien van de  prachtige Fonty garens op social media  maar wie is Fonty eigenlijk, werkt Fonty duurzaam, hebben ze respect voor het milieu ,waar worden de garens eigenlijk gemaakt ,zijn er gezonde werkomstandigheden, hoe lang bestaat Fonty al en kan ik er een bezoek brengen als ik eens wil zien hoe de productie van een bol wol eigenlijk in zijn werk gaat ?

 

In onderstaande folder staat duidelijk beschreven  de geschiedenis van het ontstaan van Fonty, het unieke gebied met de rijke historie waar ze zijn gehuisvest, wat het label EPV inhoudt wat wordt verstrekt door de Franse overheid, welke materialen er worden gebruikt, welke de verschillende stappen zijn in het productie proces die in eigen huis worden uitgevoerd, wie de klanten zijn van Fonty en ook de verplichtingen die Fonty zich zelf oplegt t.a.v ecologie, duurzaamheid en relaties met partners.

Download
Presentatie Fonty.pdf
Adobe Acrobat document 54.7 KB
Download
Carte_salon(CS6) French v3 light.pdf
Adobe Acrobat document 6.1 MB
Sfeerfoto wol met alpaca garen
Pole Fonty Filature de France

Als u de verschillende kwaliteiten wilt bekijken met de complete kleurseries en alle specificaties van de Fonty garens klikt u dan op onderstaande buttons. Het kleurnummer van het garen verschijnt als u op de sub pagina 1 keer op de foto klikt van de betreffende kleur.

 

Voor alle patronen geldt het volgende: U klikt op de foto om naar het patroon te gaan ( Blog, Download , Etsy , Ravelry) , zijn het meerdere foto's die bewegen dmv een slider dan komt het patroon te voorschijn als u op de naam van het patroon klikt die bij de foto staat vermeld.


Fairtrade garens

Het bedrijf heeft veel geïnvesteerd in een ecologische zuiveringsinstallatie, waardoor het afvalwater van het verven opnieuw zuiver in het milieu terechtkomt. Door alleen te werken met personeel uit de regio wordt er ook in lokale werkgelegenheid voorzien.Transparantie ten aanzien van de landen waar de grondstoffen vandaan komen uit zich doordat op het product de QR code kan worden gescand en vervolgens is te controleren uit welke landen de grondstoffen worden betrokken.

Kortom, door de drie pijlers van lokale werkgelegenheid- respect voor milieu- diervriendelijkheid bij het verkrijgen van de garens verdienen deze producten met recht het etiket fairtrade handel.

 

Garenassortiment

Het assortiment van Fonty bestaat uit( merino) wol in verschillende diktes, wol -zijde, Franse Angora ( met certificaat) , mohair, bambou, yak, babycamel, alpaca, katoen-linnen, wol-alpaca enz enz.

De garens van Fonty zijn te koop in de wol speciaalzaak ( stenen winkels met of zonder onlineverkoop)  en zult u niet vinden in discounters . U als consument heeft recht op goede productinformatie over de garens daarom bent u voor dit merk aangewezen op de speciaalzaak.

Verkoopadressen Fonty

  Wilt u weten waar Fontygarens te koop zijn in Nederland en België klikt u dan  hier voor alle verkoopadressen van Fonty.