Borgo de 'Pazzi

Certificaat van 100% made in Italy

 

Borgo de Pazzi is een Italiaans garenmerk dat zich onderscheidt door het gebruik van natuurlijke materialen. Het merk is onderdeel van het bedrijf Effe Elle. Het blijkt voor meerdere mensen een moeilijke naam te zijn , er wordt nog wel eens Borgo de Pizza of Borgo de Piazza van gemaakt. Letterlijk betekent de naam Dorp van Gekken, dat is nu juist wat de garenontwerpers voor ogen hebben om niet een standaardgaren aan te bieden maar iets speciaals of geks . Magic Kette, sokkengaren wat eerst moet worden uitgehaald voordat het verwerkt kan worden is er een mooi voorbeeld van. De resultaten en effecten zijn verrassend voor elke handwerkster die niet van standaard houdt.

Dit bedrijf heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige garens. Borgo de Pazzi is een merk dat zich onderscheidt van andere garenmerken doordat alles wordt geproduceerd in Italië, in de eigen fabriek van Effe Elle of door een van de partners in het district waar ze gevestigd zijn. (Prato - Toscane). Het bedrijf heeft daarnaast een 100% made in Italy garantie, afgegeven door het Italiaanse Instituut ter bescherming van producenten, om kwaliteit te waarborgen. Borgo de Pazzi onderscheidt zich daarnaast ook door het aanbod van unieke natuurlijke garens. Brei- en haakgarens die kunnen oplopen tot naalden 25- 35, lontwol in een divers kleurengamma. Maar niet alleen garens van dieren maar ook natuurlijke garens van planten zoals Pima katoen, brandnetel, hennep, raffia, lyocel ( tencel)  maken al jaren deel uit van het assortiment.Om de ecologische lijn uit te breiden is 3 jaar geleden de Amore lijn geintroduceerd een garen wat wordt gemaakt van gerecyclde kleding. Daar mensen steeds bewuster worden van het uitputten van de natuurlijke bronnen is dit vooral voor de duurzame garen liefhebbers een geliefd garen .Het kleuraanbod wordt elk jaar uitgebreid evenals de variaties in samenstellingen. Naast de "'gewone Amore "' is er nu ook Amore Jeans, Amore Cotton,in 2 diktes en als laatste loot aan de stam de Amore Cashmere.

Milly het prachtige tweedgaren is nu ook uitgebreid met Mily Due, de naam zegt het al het is dubbelgetwijnd garen , in 27 prachtige kleuren.


Download
Borgo de Pazzi herfst/winter collectie 2018/2019
Borgo de Pazzi collectie 2018-2019 Neder
Adobe Acrobat document 18.7 MB

Download
Borgo de Pazzi Amore collectie 2018/2019
Amore catalogus 2018-2019 Nederlands.pdf
Adobe Acrobat document 17.6 MB

Download
Borgo de Pazzi Naturalia collectie 2018/2019
Naturalia catalogus 2018-2019 Nederlands
Adobe Acrobat document 7.4 MB


Verkoopadressen Borgo de Pazzi

Klik hier voor de retailers  van Borgo de Pazzi in Nederland en Vlaams België


Klik hier voor de voorjaars collectie of klik hier voor de winter collectie, waarvan enkele kwaliteiten uitlopend zijn.