Borgo de Pazzi

Certificaat van 100% made in Italy

 

Borgo de Pazzi is een Italiaans garenmerk dat zich onderscheidt door het gebruik van natuurlijke materialen. Het merk is onderdeel van het bedrijf Effe Elle. Het blijkt voor meerdere mensen een moeilijke naam te zijn want er wordt nog wel eens Borgo de Pizza of Borgo de Piazza van gemaakt. Letterlijk betekent de naam 'Dorp van Gekken' en dat is nu juist wat de garen ontwerpers voor ogen hebben. Om niet een standaardgaren aan te bieden, maar iets speciaals of geks. Magic Kette, sokkengaren wat eerst moet worden uitgehaald voordat het verwerkt kan worden is er een mooi voorbeeld van. De resultaten en effecten zijn verrassend voor elke handwerkster die niet van standaard houdt.

 

Dit bedrijf heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige garens. Borgo de Pazzi is een merk dat zich onderscheidt van andere garen merken doordat alles wordt geproduceerd in Italië, in de eigen fabriek van Effe Elle of door één van de partners in het district waar ze gevestigd zijn. (Prato - Toscane). Het bedrijf heeft daarnaast een 100% made in Italy garantie, afgegeven door het Italiaanse Instituut ter bescherming van producenten, om kwaliteit te waarborgen. Borgo de Pazzi onderscheidt zich daarnaast ook door het aanbod van unieke natuurlijke garens. Brei- en haakgarens die kunnen oplopen tot naalden 25- 35, lontwol in een divers kleurengamma.

 

Maar niet alleen garens van dieren, maar ook natuurlijke garens van planten zoals pima katoen, brandnetel, hennep, raffia, lyocel (tencel) maken al jaren deel uit van het assortiment. Om de ecologische lijn uit te breiden is 3 jaar geleden de Amore lijn geïntroduceerd. Dit is een garen wat wordt gemaakt van gerecyclede kleding. Het kleuraanbod wordt elk jaar uitgebreid evenals de variaties in samenstellingen. Naast de ''gewone Amore'' is er nu ook Amore Jeans, Amore Cotton (in 2 diktes) en als laatste loot aan de stam de Amore Cashmere. Op deze manier is het mogelijk dat jij zometeen misschien met een oude spijkerbroek op je hoofd loopt.

 

Milly het prachtige tweedgaren is nu ook uitgebreid met Milly Due. De naam zegt het al; het is dubbel getwijnd garen, in 27 prachtige kleuren.

 

Prima is een gloednieuw artikel in de collectie,  een verloopgaren van 100% wol in zogenoemde cakebollen met mogelijke projecten als omslagdoeken, shawls, vesten, truien en wat u er zelf maar inziet. Best wel een uniek garen, omdat er nagenoeg geen fabrikanten zijn die verloopgarens hebben in puur wol.

Verkoopadressen Borgo de Pazzi en catalogus